Udenlandske cases!

Skrevet af Nathalie Jensen

Måske dig og din virksomhed går rundt og tænker over, om det giver mening for jer, at satse på nogle influencer aktiviteter i udlandet? Der kan være mange overvejelser der gør, at den beslutning kan være svær at tage. For hvordan ser mulighederne egentlig ud, hvis man gerne vil promovere sig via influencer marketing i udlandet?

Det kan være svært at gennemskue hvordan man skal gribe det an, hvis man gerne vil ekspandere sine marketing aktiviteter på tværs af landegrænser og måske særligt, når det kommer til influencer marketing. For hvordan ser det egentlig ud med den branche der? Er det overhovedet muligt at finde influencers i udlandet, som matcher dig og din virksomhed og som kan generere en reel værdi for jer? Til det kan vi kun sige ja! Vi har tidligere været inde på emnet, i et andet blogindlæg, men nu tænkte vi, at vi ville udfolde det lidt og komme med nogle konkrete case eksempler, på nogle af vores udenlandske samarbejder. Vi har gennem årene lavet kampagner for en bred skare af virksomheder, men lad os dykke ned i et par stykker af dem her:

Deichmann: 
En af de kunder, som vi har lavet flere udenlandske samarbejder med, er den tyskejede familievirksomhed Deichmann. Deichmann er faktisk europas største skokæde, med forretninger i hele 31 lande! Vores samarbejde udsprang oprindeligt på dansk grund, men vi har sidenhen udvidet med kampagner i Sverige også. I løbet af de seneste år har vi lavet kampagner for Deichmann, som har haft til formål at skabe opmærksomhed omkring alt fra deres store udvalg af sko, deres overkommelige priser og dét at de kan sørge for fodtøj til hele familien. Derudover har vi lavet kampagner, der har handlet om sæsonbestemte sko og senest en kampagne omkring et samarbejde, som Deichmann havde med SOS Børnebyerne, op til skolestart i 2022.

I denne kampagne ville Deichmann gerne udbrede budskabet om, at de donerede 10 kr. pr. solgt børnesko, til SOS Børnebyerne, i løbet af august 2022. Derfor sørgede vi selvfølgelig for at aktivere nogle dygtige influencers, der havde børn i skolealderen, som sammen med deres børn kunne besøge en af Deichmanns mange butikker og vælge et par sko, i forbindelse med skolestart. I kampagnen deltog der i alt 5 dygtige influencers, som tilsammen skabte 38 stykker content, fordelt mellem både stories, reels og posts. Ligeså vel som i tidligere kampagner, var indholdet af kampagnen meget vellykket! De deltagende influencers leverede content af enormt høj kvalitet, som var både æstetisk og legende, og vigtigst af alt, noget content der talte ind i budskabet om at støtte SOS Børnebyerne. Succesen sås også tydeligt på kampagnens resultater, da de 5 influencers nåede ud til hele 35.753 mennesker, på blot den ene uge! 

Le Creuset: 
En anden kunde, som vi arbejder fast sammen med, er den franske virksomhed Le Creuset. Samarbejdet med Le Creuset startede tilbage i 2020, hvor vi lavede vores første kampagne for dem. Det har fra start været vigtigt for Le Creuset, at deres influencer marketing aktiviteter foregik på tværs af landegrænser. Af denne grund har vi, i næsten alle kampagner, som vi har lavet for dem, aktiveret influencers i både Danmark, Sverige og Norge. Disse kampagner har som oftest været centreret omkring bestemte temaer eller en bestemt produktserie. Et år lancerede Le Creuset eksempelvis en eksklusiv serie omkring juletiden, som de gerne ville have promoveret. 

I en af de seneste kampagner tog vi udgangspunkt i temaet “Feel good food” i forbindelse med lanceringen af deres nyeste grønne farve i sortimentet, kaldet Bamboo. Det var her vigtigt for Le Creuset, at kampagnen havde fokus på sund og økologisk madlavning og livsstil. De ønskede derfor at de deltagende influencers kokkererede lækre og sunde retter, som hovedsageligt bestod af grønt. Dertil kom, at Le Creuset gerne ville lave et split mellem food influencers og interiør influencers, for også at få noget content i kampagnen, hvor borddækning var det mest centrale.

Der deltog i alt 30 dygtige influencers i kampagnen, fordelt ud over de tre lande. De genererede tilsammen intet mindre end 653 stykker unikt content, i forbindelse med kampagnen og nåede ud til i alt 794.334 mennesker!  Foruden dette, så delte hver influencer også et unikt link til Le Creusets hjemmeside(r) og opnåede hele 6.155 klik i alt! Det er nogle resultater som både vi, og Le Creuset, er meget tilfredse med, for hold nu op en succes!

What’s cooking now? 
I skrivende stund brygger vi også på flere spændende kampagner i udlandet, som vi glæder os meget til at eksekvere!

Er du mon nysgerrig på mulighederne? Så husk at du altid er mere end velkommen til at kontakte os, for at høre mere om vores kampagner og om, hvordan vi potentielt kan hjælpe dig og din virksomhed, med at skabe succesfulde influencer kampagner i udlandet! 

inmix2