Autenticitet er nøglen!

Skrevet af Nathalie Jensen og Josefine Jacobsen

Du vil, ved at læse dette blogindlæg, blive klogere på det potentiale mikro influencer marketing har. Vi vil nemlig fortælle dig om, hvorfor mikro influencer samarbejder kan generere en meget mere autentisk awareness omkring et brand, end samarbejder med større influencers. Deres evne til at skabe autentisk og troværdigt content, kan nemlig understøtte virksomheder og deres målsætninger og behov, på både en unik og effektiv måde.

Når der skal findes de rigtige influencers til en kampagne, handler det ikke kun om, at en influencer skal have mange følgere. Der er mange andre parametre, der spiller ind, i forhold til at sikre en succesfuld kampagne. Det er eksempelvis vigtigt, at influncerens profil matcher virksomheden og dens værdier. Dertil er det selvfølgelig også vigtigt at influenceren taler til netop den målgruppe, som virksomheden gerne vil fange.

I en international undersøgelse, lavet af magasinet Influencer Intelligence og Econsultancy (2020) der handlede om mikro influencer marketing, svarede 61% af de adspurgte forbrugere, at autenticitet er den vigtigste faktor hos en influencer. Influencers følgere er altså tilbøjelige til at finde influencere mere troværdige og oprigtige, når de reklamerer for et brand, hvis de har en profil, som matcher virksomhedens og dens værdier. Det, at influenceren skaber autentisk content, i forbindelse med at de reklamerer, er derfor helt essentielt, hvis de skal inspirere deres følgere til at købe virksomhedens produkt eller service.

Derudover viser undersøgelsen også at 70% af forbrugerne tror på, at det er vigtigt for influencerne, at have en naturlig tilknytning til det brand, som de samarbejder med. Derfor bør man altid bestræbe sig på at samarbejde med influencers, som i forvejen er interesserede i ens produkt eller i hvert fald produkter indenfor det område, som man selv tilhører. På denne måde vil der være en større sandsynlighed for, at influenceren rent faktisk kan skabe positive resultater for virksomheden og være med til at øge kendskabsgraden til dens brand.

Lad os tage et eksempel: 

Forestil dig, at du så en reklame for en interiør virksomhed, på en travel influencers profil. Ville du ikke synes at dette var lidt malplaceret? Det man umiddelbart ville forvente af en travel influencer er måske nærmere, at personen havde sagt ja til et samarbejde med en rejsevirksomhed eller reklamerede for eksempelvis vandre grej. Autenticiteten og opfattelsen af influencerens troværdighed ville automatisk virke stærkere og mere overbevisende i det tilfælde, end hvis personen reklamerede for et køkkenprodukt. Influencerens følgere ville formegentlig ikke modtage denne form for reklame lige så godt, da det ikke er den type content der gør, at de i første omgang valgte at følge med i influencerens univers. De ville muligvis tænke, at influencerens samarbejde med virksomheden var motiveret af en høj aflønning og ikke af en oprigtig interesse for produktet. 

Derudover er det vigtigt at undersøge hvilken målgruppe influenceren taler til. Hvis den ikke stemmer overens med virksomheden og dens målgruppe kan man nemlig være sikre på at ens investering i samarbejdet ikke generere den optimale værdi. Derfor bør man have disse overvejelser med sig, når man skal udvælge influencers til sin kampagne, så man sikrer en autenticitet i samarbejdet og får mest muligt ud af det.

Men hvorfor er det så lige, at mikro influencers er mere autentiske?

Interessen for og tendensen til at benytte sig af mikro influencer marketing har kun været stigende igennem de seneste fem år og det er ikke tilfældigt. Dette skyldes en kombination af den autenticitet de har og det, at mikro influencers ofte har en meget tæt relation til deres følgere. Når man kigger på mikro influencers er det nemlig tydeligt, at de interagerer med deres følgere i en helt anden grad end større influencers. Derudover er der også en tendens til at mikro influencers i langt højere grad deler deres egne tanker og lukker deres følgere ind i deres liv og univers. Og det er netop det der gør, at de har et tættere bånd til deres følgere. 

Det at mikro influencers har en så stærk relation til deres følgere er også noget, som kan generere en enorm værdi for virksomheder, hvis de indgår samarbejder med dem. For hvis en influencer reklamerer for et produkt eller en service, vil følgerne også være langt mere tilbøjeligt til at lytte til dennes anbefalinger, da de jo føler at de har en relation til vedkommende. Hvis en influencer eksempelvis reklamerer for et beauty produkt, så vil mange af vedkommendes følgere være tilbøjelige til selv at erhverve sig produktet, fordi der er en de stoler på, som har anbefalet det til dem. På denne måde er den loyalitet og det engagement, som influencerens følgere udviser, et vigtigt grundlag for et godt samarbejde. Hvis man så yderligere har sikret sig at der er et godt match mellem ens virksomhed og influencerens målgruppe, så kan man også ramme præcist den målgruppe, som man ønsker. 

Det er også rigtig vigtigt at influenceren får mulighed for- og indflydelse på, hvordan kampagnens content skal skabes. Hvis der stilles for mange krav, fra virksomhedens side, til hvordan influenceren skal lave deres content, eksempelvis hvordan tekst etc. skal lyde, så mindskes værdien af samarbejdet. For hvis det content, som influenceren skaber i kampagnen, skiller sig meget ud fra det, som influenceren plejer at dele, så vil det heller ikke fremstå lige så troværdigt og derfor heller ikke have en ligeså stærk effekt. En af de største fordele ved at benytte influencer marketing er jo netop, at man, som virksomhed, har muligheden for at lade ‘rigtige’ mennesker reklamere for sit produkt, på en naturlig måde.

Mikro influencer marketing er fortsat i rivende udvikling og besidder et enormt potentiale. I samme undersøgelse, som blev nævnt tidligere, svarede 79% af de adspurgte respondenter at de foretrækker betalt content fra mikro influencers fremfor celebrity endorsements, da indholdet fremstår mere troværdigt. Herudover viste undersøgelsen at en influencer med 1.000 følgere genererer hele 85% højere engagement, end en influencer med 100.000 følgere. Dertil kommer selvfølgelig den store fordel, at mikro influencers er billigere at samarbejde med end større influencers, hvilket gør samarbejdet mere omkostningseffektivt for virksomheder. Der er altså mange gode grunde til at implementere influencer marketing, som en fast del af sin markedsføring. De resultater der skabes er både billigere og mere effektive, end mange andre typer af markedsføring.

Hvis du og din virksomhed går rundt og overvejer at prøve kræfter med mikro influencer marketing eller er nysgerrige på, hvordan et potentielt samarbejde kunne stables på benene, så er du selvfølgelig mere end velkommen til at kontakte os!

inmix2