Influencer samarbejder fra A-Z

Skrevet af Lucas Smidt

Har du også svært ved at finde hoved og hale i hvordan du, som virksomhed, skal samarbejde med en influencer? Fat mod! Vi har her samlet de vigtigste bulletpoints og råd,  om opstart af samarbejder med influencers, fra A-Z. 

Du starter ud med at fastlægge, hvilken målgruppe du gerne vil have, at de influencers du skal arbejde med, skal nå ud til. Dernæst kan du begynde at lave det, som vi kalder et kampagne brief. Dette er et dokument hvor du beskriver hvem din virksomhed er, hvad formålet med kampagnen er, hvad der forventes af influenceren ved deltagelse og hvilken type af aflønning de får.

Derudover skal du spørge dig selv om, hvilken størrelse influencer du gerne vil lave samarbejder med: mikro-, makro- eller mega influencers. Nu større de er – og nu flere følgere de har – nu dyre er de også at indlede samarbejder med. Derfor skal du være meget velovervejet omkring, hvad du præcis kan tilbyde dem og hvor mange penge du er villig til at bruge på en influencer kampagne. 

Vil du gerne tilbyde dem produkter, aflønning eller en kombination af disse? Vi anbefaler, at man netop kombinerer de to ting, da mange influencers er mere tilbøjelige til at sige ja, hvis de på forhånd ved, at de også får et økonomisk udbytte ved at deltage i en kampagne. Det er også muligt at benytte influencers i salgskampagner, hvor man betaler dem pr. tilmelding/klik/konvertering etc.. i stedet. Det kan eksempelvis være, hvis du har en abonnements virksomhed og gerne vil have flere nye abonnenter til den. 

En mikro influencer (1.000-10.000 følgere) kan typisk blive aflønnet med et beløb mellem 1.500 og 5.000 kr. for det stykke arbejde, som de udfører. Det er vigtigt at bide mærke i, at influencers bruger rigtig meget tid på deres content og aflønningen skal jo helst afspejle dette. Derfor skal du også være super skarp på, hvor meget content du kræver af dem og hvad det skal indeholde. I en kampagne der løber over 1-2 måneder kunne indholdet eksempelvis lyde: 1 post og 2-4 storylines, aflønning med produkter plus 2000 kr. (alt afhængig af dine produkters værdi) 

Dernæst går du i gang med at finde nogle influencers, som du mener passer til netop dit brand og den målgruppe du gerne vil nå ud til – og tro mig – der er influencers til enhver målgruppe! Som udgangspunkt skal du gerne finde tre gange så mange influencers, som du skal bruge, for at sikre dig at du har nok, da en del af dem altid vil takke nej til samarbejdet, fordi de har travlt.  

Mange influencers skriver deres mailadresse på deres profil. Det er derfor en god idé at skrive en mail til dem, hvor du vedhæfter alle de informationer, omkring kampagnen, som der er behov for, at de ved. Derefter kan du sende dem en besked på Instagram, om at du har sendt dem en mail vedr. en spændende kampagne. Hvis ikke der er en mail angivet, så send dem en privat besked på Instagram, skriv et par ord om kampagnens indhold og bed dem om deres mailadresse, så du netop kan sende kampagne informationerne til dem. 

Når en influencer har sagt ja til et samarbejde, er det en god idé, at du opdaterer dem omkring kampagnens retningslinjer endnu en gang. Dette gør nemlig, at du formindsker chancen for fejl, mangler og misforståelser, når influencerne først er i gang med kampagnen og deres content. 

Husk også at lave et faciliterings-skema, hvor du noterer hver gang en influencer har delt indhold i kampagnen. Dette gør det lettere for dig at holde styr på, at alle aftaler om indholdet bliver overholdt. En tommelfingerregel er, at dine influencers skal tagge din virksomheds profil i deres post eller story. Derved får du en notifikation om, at virksomheden er blevet nævnt, hvilket også giver dig et bedre overblik over kampagnens forløb. 

Når din kampagne når sin afslutning, er det altid vigtigt, at du sørger for at slutte samarbejdet med influencerne på en god måde. Send dem en besked på Instagram, hvor du fortæller, hvor glad du har været for samarbejdet og deres indsats. Dette gælder også, selvom du ikke nødvendigvis er helt tilfreds med resultatet, deres indhold eller den reach de har haft. Du kan nemlig ikke være sikker på, at et fremtidigt samarbejde er udelukket. Derudover er det en rigtig god idé at blive ved med at følge de influencers, som du har samarbejdet med, like deres content fra tid til anden og skriv en kommentar på deres posts.

Det var et par gode råd og vigtige pointer om, hvordan man starter med at lave influencer kampagner, som vi håber du kan bruge!

Hvis du er interesseret i at høre mere, så er du selvfølgelig velkommen til at række ud til os, så vi kan tage en uforpligtende snak om, hvordan vi måske kan hjælpe din virksomhed.

inmix2