Plej dit forhold til influencers!

Skrevet af Nathalie Jensen

Influencer marketing handler ikke kun om at få influencers til at reklamere for din virksomheds produkt. Det primære formål er selvfølgelig, at de skal reklamere for dit produkt, men der ligger så meget mere i dét at indgå et samarbejde med influencers, end at sende dine produkter til dem og få dem til at reklamere for dem. Det er nemlig lige så vigtigt, at du vedligeholder dit forhold til dem.

Influencers skal ikke kun ses som reklamesøjle, da de er meget mere end det. De er dine samarbejdspartnere og dine ”Instagram venner”. Derfor bør du, som med alle dine andre samarbejdspartnere, skabe en god relation til dem. Her er det vigtigt, at du plejer dit forhold til dem og vedligeholder kontakten, også når I ikke har en kampagne kørende sammen. 

Dette gør du, ved fortsat at like og kommenterer deres billeder. Du kan f.eks. skrive en lille fødselsdagshilsen, hvis de slår et billede op i anledningen af deres fødselsdag. Dette betyder selvfølgelig ikke, at du skal bruge al din tid på at kigge, like og kommentere influencer opslag på Instagram. Du følger dem forhåbentligt, så du engang imellem lige kan tage et kig på din startside og se om der er kommet noget nyt – trust me, det kræver ikke så lang tid, men det skaber en masse værdi for dig og din virksomhed. Forholdet vil blive gensidigt og influenceren vil også selv begynde at like og kommentere din virksomheds billeder. 

Dette motiverer også Influencers til at give den gas og gøre et godt stykke arbejde, når de skal reklamere for dit produkt eller brand. De vil nemlig gerne yde en større indsats når de føler, at I rent faktisk har en relation. 

Både dine og influencerens følgere vil lægge mærke til jeres gode forhold og dette vil give dem et godt indtryk af din virksomhed. Dermed er det også sandsynligt at influencerens følgere vil begynde at følge din virksomhed, på baggrund af indtrykket, som de har fået af dit forhold med den influencer, som de følger. 

Af den grund er det også meget vigtigt, at du afslutter alle dine samarbejdsaftaler med en god tone, selv hvis du ikke var helt tilfreds med resultatet. Du ved nemlig aldrig hvornår I mødes igen og om der venter et fremtidigt samarbejde, som vil være givende for dig og din virksomhed. 

inmix2