Samarbejder i udlandet?

Skrevet af Nathalie Jensen

Måske du og din virksomhed lyst til at prøve kræfter med influencer marketing, men er lidt i tvivl om hvorvidt det er muligt, da I gerne vil promovere jer i udlandet primært? For hvordan foregår det egentlig, hvis man gerne vil henvende sig til en udenlandsk målgruppe? Kan det overhovedet lade sig gøre?

I Inmix kan vi med sikkerhed sige, at det sagtens kan lade sig gøre, at skabe spændende og succesfulde kampagner i udlandet, hvad enten der er tale om brand awareness kampagner, salgskampagner eller produktlanceringer. Vi har nemlig mange vellykkede udenlandske kampagner bag os, som ikke har været begrænset til en bestemt produkt- eller virksomhedstype, men derimod har spændt vidt og haft mange forskellige målsætninger. Gennem tiden har vi lavet samarbejder i lande som Sverige, Norge, Belgien, Spanien og Tyskland. Vi har arbejdet med brands som Coravin, Le Creuset og REN Clean Skincare, i lande som Sverige, Norge, Tyskland, Belgien og Spanien. 

En af de virksomheder, som vi har lavet gentagne samarbejder med er BEZZERWIZZER Studio, som vi har promoveret flere spil for, i både Sverige og Norge. De seneste to kampagner lavede vi i forbindelse med lanceringen af henholdsvis Bezzerwizzer Timeline og HINT Junior, som begge er helt nye spil fra 2021. 

Derudover har vi eksekveret flere kampagner for forskellige danske modebrands, som eksempelvis Day ET, Solid! og senest brandet Markberg, som vi netop har afsluttet en kampagne for. I denne kampagne samarbejdede vi med fire dygtige influencers fra Sverige. Formålet med samarbejdet var, at sætte fokus på, at Markbergs produkter netop var blevet tilgængelige i shoppingcenter kæden Åhlens i hele Sverige. Influencerne modtog hver især nogle lækre styles fra Markberg, som de promoverede gennem engagerende og inspirerende content. De lagde dertil vægt på hvor produkterne kunne købes, ved at dele et direkte link med deres følgere, som ledte ind til Åhlens hjemmeside. De fire influencers havde tilsammen 59.978 følgere, hvilket skabte et stort reach på det content, som de hver især producerede om brandet. Ved kampagnens afslutning havde vi således leveret et resultat, som skabte værdi for kunden på flere forskellige måder. For det første blev der genereret awareness omkring Markberg og deres lækre produkter. Derudover sikrede vi trafik til Åhlens hjemmeside, via de links, som influencerne delte hver især.  Derudover modtog Markberg hele 22 stykker unikt content, som de kunne bruge i deres fremtidige markedsføring, på tværs af deres digitale platforme.

Ovenstående er kun et udpluk af de kampagner, som vi har lavet udenfor Danmark, men de illustrerer forhåbentlig, at der er stor spændvidde på, hvilke typer af virksomheder det er muligt at skabe succesfulde influencer kampagner for i udlandet.

Men måske du stadig tænker, at det kan være sværere at starte kampagner op i udlandet end i Danmark? Faktisk skal du ikke tænke det så meget anderledes, da alle de indledende skridt, overvejelser og den efterfølgende planlægning og eksekvering ikke adskiller sig fra at køre kampagner i Danmark. Hvis du vil læse lidt mere om og få lidt inspiration til, hvordan du selv kommer i gang med influencer marketing, så kan du med fordel hoppe ind og læse et af vores tidligere blogindlæg, der hedder Influencer samarbejder fra A-Z  , som handler om netop det!

Tak fordi du læste med!

inmix2