Hvad koster influencer samarbejder?

Skrevet af Nathalie Jensen

Måske du og din virksomhed går rundt og tænker på, at begynde, at benytte influencer marketing, som en aktiv del af jeres kampagnestrategi. Måske I allerede har undersøgt lidt om, hvordan man kan gribe det an, hvordan man finder de rigtige influencers og gjort jer tanker om, hvad I gerne vil have ud af en influencer kampagne? Men, hvordan skal man forholde sig til ens budget for en sådan kampagne? For hvad koster det egentlig, at sætte nogle spændende samarbejder op med dygtige influencers?

Det er der desværre ikke noget entydigt svar på. Prisen på samarbejder afhænger nemlig af enormt mange forskellige faktorer, som eksempelvis influencerens popularitet og størrelsen på vedkommendes profil og hvilket land influenceren kommer fra. Der er altså en masse forskellige ting, som man skal tage med ind i sine overvejelser omkring budget, før man går i gang med at indlede samarbejder med influencers. 

Hvad betyder størrelsen på deres profil, i forhold til aflønning? 

Der er stor forskel på, hvilket beløb du skal være villig til at investere, alt afhængig af, hvilke profiler du gerne vil samarbejde med. Hvis du udelukkende vil samarbejde med mikro influencers, som eksempelvis har mellem 2.000-15.000 følgere, kan du komme langt med et budget på bare 10.000 kr. Et prisoverslag, for en mikro influencer med 5.000 følgere kunne eks. lyde på: 2.000 kr. for 2 post og 2 storylines, alt afhængig af, hvilket produkt du og din virksomhed tilbyder og hvilken værdi dette har. Hvis det er denne pris, som du får forhandlet, vil du altså kunne onboarde hele fem dygtige influencers på din kampagne, for 10.000 kr., som tilsammen ville kreere 10 post og 10 unikke storylines, som du kan bruge i din fremtidige marketing, hvis du aftaler det med dem! 

Hvis du gerne vil arbejde med profiler, som er nummeret større, så kaldes de typisk midi influencers. Denne størrelse influencers har mellem 15-20.000 følgere. Derefter kommer makro influencers. Sådanne profiler har typisk mellem 20.000-80.000 følgere og her skal du forvente, at influencerne ønsker en noget højere betaling end de mindre profiler. Sidst, men ikke mindst, kommer mega influencers, hvor du skal forvente en meget højere betaling, hvis du gerne vil indlede samarbejder med dem. En mega influencer har fra 100.000 følgere og op og tæller profiler som Julia Sofia Aastrup, Trine Kjær og Martin Johannes Larsen. 

Betyder typen af content noget?

Derudover skal du tænke over, hvilken content sammensætning du gerne vil have i kampagnen. For der er selvfølgelig også stor forskel på, hvad de forskellige typer af content kræver og derfor også, hvad de koster. Hvis du eksempelvis gerne vil lave en kampagne, hvor influencerne udelukkende laver posts så vil det koste mere, end en kampagne, der kun består af stories. Hvis du gerne vil have content som består af reels / videoer, så skal du forvente en yderligere prisstigning, da dette kræver endnu mere af influencernes tid. 

Er der prisforskel fra land til land? 

Influencerens lokalitet kan betyde meget, når det kommer til prisen for samarbejder. Der kan nemlig være stor forskel på, hvad en influencer med eks. 5000 følgere koster i Danmark kontra andre lande. Et af de lande, hvor vi typisk oplever at skulle forhandle højere priser og sætte mere budget af til aflønning er i Sverige. Dette skyldes flere ting. En af tingene er, at influencer marketing har flere år på bagen i Sverige. Derudover har svenskerne nogle andre skatteregler, hvad angår betalte samarbejder, som også har indflydelse på deres forventninger til betaling. Modsat Sverige, vil man i Tyskland ofte opleve, at betalingen her er lavere end i Danmark. Der er altså nogle forskellige parametre, som kan have indflydelse på priserne, fra land til land, hvilket betyder, at man skal være indstillet på at skrue op og ned for enten budget eller antallet af influencers, alt afhængig af hvilket land man gerne vil lave en kampagne i. 

Kan det betale sig? 

Er det overhovedet det værd, at investere i sådanne samarbejder? Det korte svar på det spørgsmål er JA! Det kan sagtens betale sig. Markedsføring generelt har udviklet sig enormt meget og i løbet af meget få år har influencer marketing gjort sit indpas og vist sig, at være et ‘fænomen’, som er kommet for at blive. Influencere har nemlig fået etableret en status som vigtige opinion leaders på de sociale medier. De har derfor en enormt stor indflydelse på deres følgere og disses holdninger. Af den grund har de en meget overbevisende magt, når det kommer til opfattelsen af eksisterende brands og perceptionen af nye. 

Opfattelsen af værdi er selvfølgelig relativ, så det hele afhænger af, hvad man mener skaber bedst værdi for ens virksomhed. Influencers kan imidlertid generere en kæmpe værdi, i forhold til awareness omkring din virksomhed, men også gennem social proof og produktionen af flot og engagerende content, som I kan bruge i andre marketings-sammenhænge. Og det er netop derfor, at du og din virksomhed bør overveje, at afsætte nogle penge til influencer samarbejder, når I planlægger jeres markedsføringsbudget.

inmix2