Vores udvalg af kampagner!

Skrevet af Nathalie Jensen

Selvom influencer marketing ikke er et nyt fænomen, så oplever vi ofte, at folk har en meget bestemt forståelse af, hvad det er og hvad det kan og ligeledes, hvordan en kampagne tager sig ud.

Er det ikke bare noget med en rabatkode? 

Da influencer marketing først startede, var mange kampagner bygget op omkring salg. Og det er formentlig herfra, at forestillingen om rabatkoden, som et grundelement i influencer marketing, stammer. Og der er ganske vist stadig mange kampagner, som indeholder netop dette: en rabatkode. Men men, det er ikke længere ‘begrænset’ til dette. Influencer samarbejder – eller influencer kampagner – kan i dag være meget mere. Vi kan nemlig skræddersy dem, så du og din virksomhed får mest muligt ud af dem og så du er sikker på, at de opfylder netop dine behov!

Brand Awareness: 

Den type kampagner, som vi laver allermest, er kampagner hvis formål er at øge kendskabsgraden til et brand. Det kan være i forbindelse med en lancering af et nyt produkt eller en ny service, i forbindelse med tilblivelsen af et helt nyt brand eller en relancering af tidligere produkter og services. Det at skabe awareness omkring et brand, kan selvfølgelig gøres på mange forskellige måder. Det er typisk meget produkt-bestemt, hvorfor vi altid sørger for at skræddersy kampagnerne, så vi er sikre på at de matcher den enkelte virksomhed og dennes behov. Det kan være at du og din virksomhed gerne vil skabe opmærksomhed omkring brugen af et bestemt produkt og dets forskellige funktioner. Hvis dette er tilfældet, kan det eksempelvis være en god ide at bygge en kampagne op omkring storylines eller reels, som har en mere interagerende karakter end posts. Det kan også være at du og din virksomhed er nystartet og har brug for en masse æstetisk content, til jeres forskellige platforme og marketingaktiviteter. Hvis dette er tilfældet, så er posts måske omvendt vejen frem! Indholdet i denne type af kampagner kan altså variere meget, men overordnet set, så er formålet med disse kampagner altid at understøtte brandet, gennem engagerende og kreativt content, der matcher de behov, som virksomheden har. For at vise forskelligheden af denne type kampagner, får I her nogle eksempler på tidligere kampagner vi har lavet:

Vi lavede i sommeren 2021 en kampagne for det danske brand Petit Crabe, som laver kvalitets badetøj til børn. Virksomhedens ønske var at øge kendskabsgraden til deres brand i Tyskland, hvorfor vi aktiverede 9 dygtige influencers derfra. De delte alle en blanding af stories og posts, så Petit Crabes unikke styles blev vist frem på forskellige måder. De 9 influencers havde tilsammen 70.554 følgere og ved kampagnens afslutning havde de nået et reach på hele 119.776! 

En anden kampagne, som vi har lavet for nyligt, var en kampagne for Quizzone, som er en virksomhed, der tilbyder et hav af forskellige quizspil. De hev fat i os, da de søgte hjælp til at skabe opmærksomhed omkring lanceringen af to helt nye spil. I kampagnen aktiverede vi i alt 12 influencers, 6 på hvert spil. Vi besluttede at opsætte en kampagne, som udelukkende bestod af storylines, for at fremvise spillene i deres rette element. For vi ville selvfølgelig gerne have at influencerne viste deres følgere, hvor sjove spillene var og hvordan de rent faktisk skulle spilles! Og hvor blev der dog spillet! I løbet af den halvanden måned lange kampagneperiode blev der produceret hele 256 stories i alt. Dette kunne også ses på kampagnens sluttelige resultater. Influencerne sørgede nemlig for at skabe hele 16.310 engagements (fordelt på likes, kommentarer osv.) og et reach på 326.028!

Foruden disse kan nævnes brands som Narciso, Swapfiets og Le Creuset, som alle er nogle vi har samarbejdet med flere gange. Vores kampagner for Le Creuset har eksempelvis både handlet om lancering af nye produkter, re-branding af andre eller haft fokus på, hvordan deres produkter kan bruges, på forskellige årstider. Senest lavede vi en utroligt succesfuld kampagne, som var bundet op omkring slow cooking i efterårsmånederne og hygge med madlavning, i juletiden.

Salgskampagner: 

En anden kampagnetype, som vi tilbyder vores kunder, er selvfølgelig salgskampagner. Vi ved at influencer marketing er noget der virker, hvis man gerne vil give sine produkter et push på salgs fronten. Og særligt mikro influencers er interessante her! Men hvorfor egentlig det? Jo, nu skal du høre. Mikro influencers har ofte en helt speciel relation til deres følgere. Den har en anderledes karakter, fordi mikro influencers taler mere i øjenhøjde med følgerne, end en makro eller mega influencer gør. Hos en mikro influencer bliver følgerne nemlig inviteret med ind i influencerens univers og liv, de får lov til at komme tæt på, hvilket også gør deres følgere mere loyale og mere tilbøjelige til at tage imod influencerens anbefalinger. Og det er netop her effektiviteten kommer ind! For hvis du får en anbefaling fra en, som du føler du kender, kontra en, som du ikke har en relation til, ville du så ikke være mere tilbøjelig til at stole på den anbefaling, som du fik fra den du kender?

Influencer marketing fungerer på mange måder, som mund-til-mund reklame og derfor kan det være godt at smide nogle penge efter mikro influencer kampagner, hvis du gerne vil booste dit salg! Derudover er denne type af kampagner for det meste ikke særligt dyre, da mange salgskampagner bygges op omkring pay pr. click / sale / sign up. Hvis dette er dealen, så skal du jo kun hoste op, når der rent faktisk er blevet skabt et en tilmelding eller et salg. Af denne grund kan der også aktiveres mange influencers på samme tid, som via unikke links eller koder, kan understøtte din virksomhed og booste dit salg!

Lad os tage et konkret eksempel: Tilbage i vinteren 2020/2021 lavede vi en kampagne for lydbogs-tjenesten Nextory, som gerne ville aktivere nogle influencers, til at skabe opmærksomhed omkring deres univers og generere nogle tilmeldinger til deres tjeneste, gennem kreativt og engagerende content. I kampagnen deltog 30 dygtige influencers, som hver især tilbød deres følgere 45 dages gratis abonnement til Nextory. I løbet af den 3 måneder lange kampagne endte de 30 influencers med at generere intet mindre end 7.177 unikke klik til Nextorys app! 

Ambassadør samarbejder: 

Foruden de to ovenstående typer kampagner, så tilbyder vi også længerevarende samarbejder: også kaldet ambassadør samarbejder. Denne type samarbejde indebærer at vi skræddersyr et forløb til dig og din virksomhed, bestående af ikke bare en, men flere kampagner, over en given periode. Dette kan være en stor fordel for dig og din virksomhed, hvis I søger en løsning, som tilbyder en anden form for fleksibilitet eller ønsker at skabe opmærksomhed omkring forskellige dele af jeres virksomhed. Det kan være at I har en bred produktportefølje, at I søger en løsning, hvor jeres influencer marketing indsatser er bundet direkte op på jeres egne marketingaktiviteter over en længere periode eller I gerne vil skabe opmærksomhed omkring en række events eller aktiviteter, som I har.

Derudover kan man selvfølgelig også opsætte et ambassadør samarbejde, som har fokus på salg, hvilket kan være smart, hvis du og din virksomhed har brug for en anden form for fleksibilitet, end man finder, i en ‘almindelig’ salgskampagne. Med det mener vi, at du og din virksomhed har mulighed for at ændre kurs undervejs, så hvis I pludselig oplever et behov for at sætte fokus på nogle helt andre produkter, end først antaget, så justerer selvfølgelig dette undervejs. Lad os se på et par eksempler på nogle af vores længerevarende samarbejder:

Et af dem, som vi har været i gang med i længst tid, er vores samarbejde med LEGO House, som vi er meget glade for! Siden sommeren 2021 har vi kørt en række separate kampagner for LEGO House. Disse kampagner har været bygget op omkring bestemte aktiviteter i LEGO House, som de gerne ville have fokus på. Derudover har flere af dem haft til formål at øge opmærksomheden omkring LEGO House i Tyskland, hvorfor vi af to omgange har aktiveret en række dygtige influencers fra Tyskland, som har besøgt dem i Billund og lavet spændende content om stedet, for at skabe en større kendskabsgrad blandt deres følgere. I den nyeste kampagne, som vi netop har afsluttet, var målet at sætte fokus på LEGO Houses helt nye oplevelseszone “Mood Mixer”, der netop er åbnet i februar 2022. I denne zone kan børn og voksne lege med deres følelser på en sjov måde, når de skal bygge deres humør i klodser. Der har i denne kampagne været syv dygtige influencers på besøg i LEGO House, som hver især har sat fokus på, hvorfor LEGO House er et morsomt, kreativt og inspirerende sted at besøge! 

Derudover har vi aktuelt gang i et spændende samarbejde med virksomheden Nordic Nutrient, som tilbyder et stort udvalg af kosttilskud, til fitnessudøvere. Nordic Nutrient kom til os, da de gerne ville sætte fokus på tre af de brands, som de forhandler: Must Essentials, LinusPro og IN2ZYM. Vi har derfor skræddersyet tre individuelle kampagner, hvor en række dygtige influencers hver måned producerer content, for at skabe opmærksomhed omkring netop de produkter, som Nordic Nutrient gerne vil have fokus på. 

Og det er netop her, at det smarte ved ambassadør samarbejder dukker op! Grundet samarbejdets længerevarende karakter, er det nemlig muligt for os at evaluere på kampagnens resultater undervejs, i en helt anden grad, end på en kortere kampagne. Det gør det muligt for os at ændre strategi undervejs, så vi konstant sikrer, at kampagnerne er tilpasset kundens behov. På den måde kan vi løbende skrue op og ned for hvilke aktiviteter, der giver bedst mening for kunden og dermed skabe endnu mere succesfulde resultater. Smart, ikke?

Hvis du er interesseret i at høre mere om de forskellige typer af kampagner og hvordan vi potentielt kan hjælpe dig og din virksomhed, så kan du booke et gratis strategimøde med vores direktør Frederik Nikolai Kruchov, ved at klikke lige her. 

inmix2